ANTALYA / KEPEZ - Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu

Nisan Ayı Etkinlikleri

Projemizin nisan ayı etkinliklerini tamamladık.

Nisan ayında öğrencilerimiz atık malzemelerden yeni ürünler tasarlayarak, atık miktarını azaltma ve çevresel farkındalık oluşturma amacıyla harekete geçti. Bu tasarımları diğer öğrencilere hediye ederek sosyal bağları güçlendirdiler.

İleri Dönüşüm Orkestrası etkinliği için, öğrencilerimiz atık malzemeleri kullanarak müzik aletleri yapmayı deneyimlediler. Ardından, bu enstrümanlarla birlikte proje ortaklarıyla birlikte "Earth is My Home" adlı şarkıyı seslendirdiler.

Nisan ayının son etkinliğinde, öğrencilerimiz karma ülke takımları oluşturdu. Her bir takım, projedeki öğretmenlerin rehberliğinde gruplara ayrılarak bir hikaye yazdı. Hikaye, bir öğrenci tarafından başlatıldı ve diğer bir öğrenci tarafından devam ettirilerek ortak bir ürün haline getirildi. Toplamda 13 takımın katıldığı etkinlikte, öğrencilerimiz farklı ülkelerden gelen öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte çalışma şansı buldular. Ankette belirlenen ileri dönüşüm, yeşil ve toprak kelimelerini içeren 13 farklı hikaye yazıldı ve bu hikayeler bir e-kitapta bir araya getirildi.

30-04-2024

30-04-202430-04-202430-04-2024